έχε το νου σου στο παιδί..




Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Πότε θα πάρουμε φόρα...??

Ζούμε σε μια εποχή που δεν ξέρουμε πια τι μας ξημερώνει...και λες ψυχραιμία παιδιά, κάποτε (;) όλα θα αλλάξουν ..προσπαθείς να βρεις αισιοδοξία, όταν γύρω σου κόβει βόλτες η απόγνωση.
Οι ίδιες εμετικές φάτσες πολιτικάντηδων και δωσίλογων, φαντάσματα απ' το παρελθόν επαναφέρουν καθημερινά τον εφιάλτη της παγγαλίτιδας και του αδίστακτου φασισμού που ασκούν χρόνια τώρα στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.. Φυσικά και δεν περιμένουμε από αυτούς που είναι βουτηγμένοι στα σκατά, στην απατεωνιά και στο ψέμα ,σε διατεταγμένες υπηρεσίες ελληνικών και ξένων πλουτοκρατικών συμφερόντων να ζητήσουν ούτε ένα συγνώμη και έστω ένας να παρατηθεί από το μέλι της εξουσίας.
Αυτό που δεν αντέχεται με τίποτα είναι να σου κάνουν μαθήματα ειλικρίνειας οι ψεύτες, μαθήματα δημοκρατίας οι φασίστες, η λέσχη της συμμορίας να μιλά για διαφάνεια ,οι ανίκανοι για ικανότητες .Αυτοί που υπηρετούν το δόγμα του σοκ τα κατάφεραν να διαλύσουν την ελληνική κοινωνία, καλοί γνώστες του ηλεκτροσόκ..
Καιρός να τους βγάλουμε απ’ την μπρίζα, να μείνουν αυτοί πτώματα…
Το πρώτο που χτυπάει ο φασισμός είναι η παιδεία, θυμάστε παλιά που είχαν βάλει υπουργό της κάποιον ηλίθιο Γιωργάκη και καθόταν μπροστά στο λάπτοπ να του βγάζουν φωτογραφίες, αυτή τη δουλειά σήμερα την έχει αναλάβει κάποια πράσινη κοκέτα κι εκείνον τον έκαναν αρχηγό …Αυτή η κυρία τα καταφέρνει καλύτερα στο έργο της, δίνει το τελειωτικό κτύπημα …ξεκινάνε τα σχολεία χωρίς βιβλία.
Σε ποια στοιχειωδώς δημοκρατική χώρα δεν θα είχε παραιτηθεί….
Αλλά είπαμε τα γουρούνια δεν κοκκινίζουν….μη χάσουν το ροζ τους.
Οι αδίστακτοι φασίστες του πασοκ και όσοι εξαγορασμένοι ψηφοφόροι τους απέμειναν είναι η πλέον επικίνδυνη κατάσταση που βίωσε ποτέ η χώρα…μόνο οι συμμέτοχοι στο έγκλημα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν......
καρδιά μου τα έχω πάρει άγρια σήμερα ..συγκρατιέμαι, μην πάρω φόρα ..δες γιατί, απολλογούμαι απ'το πρωί, η κατάσταση είναι επικίνδυνη ,να δεις που μες το πρόγραμμα τους είναι να βάλουν τις τάξεις να αλληλοεξοντώνονται..τι λέω τωρα ,το έχουν κάνει χρόνια τωρα ..να τι έγραφα πάλι πριν, μες το τρέξιμό μου, έτσι για να μην αρχίζω να βρίζω χοντρά..
Όσες μάσκες και να φορέσετε, όσο κι αν ξεφτιλίσετε τις λέξεις, όσο κι αν επιμένετε γουρούνια ανάπηρα στις καρέκλες σας, η ιστορία θα σας γράψει σας τους μεγαλύτερους γλείφτες που πέρασαν απ' τον τόπο…Βρε ηλίθιοι ...... μόνο αυτή την πολιτική της γλυψοθηρείας ξέρετε, καμία άλλη ...οι γλώσσες σας όλων εσάς της εξουσίας κατακόκκινες, πόσο ακόμα θα βασανίζετε ανθρωπάρια το λαό;..πόσο σας αγόρασαν οι πολυεθνικές σας;
Μας πολεμάτε με τα κλεμμένα λεφτά μας, θα σας πολεμήσουμε με τον καθαρό ουρανό μας ..
Όσο πιο πολύ θα φασιστοφέρνετε, τόσο πιο γρήγορα θα δείτε την κρεμάλα σας .. Δεν πάει άλλο μαύρα κοράκια, θάρθει μια μέρα που θα απολογηθείτε ...κι αυτή η μέρα δεν θα αργήσει..

(Κ.Τ.)



Γίναμε σκλάβοι δέκα τυπάκων
που τον πλανήτη τον κρεμάνε σαν μπρελόκ
θερίζουν πλούτη και σπέρνουν πείνα
θέλουν να δουν να φτύνουμε αίμα στη ρουτίνα
νοιάζονται τόσο για τα παιδιά σου
τους ψηφοφόρους που ’χεις μέσα στην κοιλιά σου
θα τους σπουδάσουν, δουλειά να πιάσουν
και με ρουσφέτια υποκλίσεις να χορτάσουν.

Μα εγώ θα ζήσω μέσα στη μέρα
θέλω τα χέρια να σηκώνω στον αέρα
θέλω τον ήλιο και οξυγόνο
κι αυτό το μέλλον με ελπίδα ν’ ανταμώνω
θέλω οξυγόνο, θέλω να ζήσω, θέλω να ζήσω, θέλω να ζήσω.

Κι άμα τα πάρω, θα πάρω φόρα
θα σας ρημάξω στις κλοτσιές στην ανηφόρα
άμα τα πάρω, δε θα μπορέσουν
δυο διμοιρίες από Μ.Α.Τ. να με βολέψουν
κι έτσι πλανιέμαι, έτσι ξεχνιέμαι
κρύβομαι μέσα μου και κάνω πανικό
έτσι πλανιέμαι, έτσι ξεχνιέμαι
τη φαντασία μου χορεύω στο κενό.

Αξιοπρέπεια κι αρχές λείπουν ταξίδι
και την καρδιά μας που διψά ποτίζουν ξίδι
ματαιόδοξοι μασόνοι κυβερνάνε ρε
μα οι μεγάλοι χορηγοί που πολύ μας αγαπάνε
θα μας γλιτώσουν, είναι σπουδαίοι
θα μας αφήσουν να ρημάξουμε στα βράχια τελευταίοι
δημοκρατία κι αξιοκρατία
πλέον πωλούνται σε πανέρια σ’ ευκαιρία
μα εμείς πονάμε αυτό τον τόπο
σφίγγουμε δόντια και λουριά για την Ελλάδα, ρε γαμώ το
νομίζουνε ποτέ δε θα μιλάμε,
όμως τα πρόβατα τους λύκους θα τους φάνε.

Γι’ αυτό θα ζήσω μέσα στη μέρα
θέλω τα χέρια να σηκώνω στον αέρα
θέλω τον ήλιο και οξυγόνο
κι αυτό το μέλλον με ελπίδα ν’ ανταμώνω
αχ Ελλάδα, σ’ αγαπώ και βαθιά σ’ ευχαριστώ
που με έμαθες ποτέ να μην κωλώνω.

Κι άμα τα πάρω, θα πάρω φόρα
θα σας ρημάξω στις κλοτσιές στην ανηφόρα
άμα τα πάρω, δε θα μπορέσουν
δυο διμοιρίες από Μ.Α.Τ. να με βολέψουν
κι έτσι πλανιέμαι, έτσι ξεχνιέμαι
κρύβομαι μέσα μου και κάνω πανικό
έτσι πλανιέμαι, έτσι ξεχνιέμαι
τη φαντασία μου χορεύω στο κενό.












1 σχόλιο:

  1. Δεν έχουμε πολλές επιλογές, μόνο μία, Να αντιστεκόμαστε ...
    Αντιστεκόμαστε λοιπόν, πόσο ακόμα;
    Δεν ήταν ποτέ ιδανικές οι κοινωνίες, ούτε θα είναι ..
    Πάντα υπήρχε ο εχθρός, μόνο που τον έβλεπες, τον αναγνώριζες…Στην δικτατορία ,που εμείς ήμασταν πιτσιρικάδες, ξέραμε, ήξερε ο λαός με τι έχει να κάνει.. Μετά ήξερες ότι είχες μια Δεξιά απέναντί σου, που μισούσε την αριστερά, που οι αρχές της ήταν η αποδοχή του δυνατού έναντι του αδυνάτου, έλεγε ξεκάθαρα ότι εμείς υπηρετούμε τον καπιταλισμό, την πατρίδα και τη Θρησκεία και όλες αυτές τις παπαριές που ακόμα και σήμερα λέει ..τους δεξιούς τους αναγνωρίζεις, ξέρεις με ποιούς έχεις να κάνεις ..
    Μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ ...με όλα αυτά τα ωραία συνθήματα, δεν το ψήφισα ούτε το 81 ,κάτι μου βρώμαγε από τότε ..Σαν να λέμε ήρθε η καταστροφή!
    Απ' ότι έλεγε (για το φαίνεσθε) έκανε ακριβώς το αντίθετο...Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις ..Έξω απ' την ΕΟΚ, έξω απ' το ΝΑΤΟ, τα περήφανα γηρατειά(τα αποτελείωσε),τα περήφανα νιάτα τα ξεκλήρισε..
    Την άλλη μέρα ένοιωσα ότι πνέει καινούριος άνεμος ...τότε με τα ζιβάγκο του Ανδρέα ...
    Δεν μηδενίζουμε τίποτα, κάποια πράγματα άλλαξαν, αυτό έλειπε να μην αλλάξουν ..και η δεξιά να ήταν νομίζω ότι θα άλλαζαν!
    Αλλά να που το πασοκ ήταν χαμαιλέοντας, να που ξεπέρασε ακόμα και την επάρατο δεξιά ..υφαίνοντας πίσω απ' τις πλάτες το ξεπούλημα μιας ολόκληρης χώρας χωρίς αιδώ..
    Όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθούσαμε ένα στημένο παιχνίδι, παρακολουθούσαμε τον κατήφορο για να φθάσουμε στον πάτο ..
    Πασοκ και Νέα Μαλακία έστησαν το πιο βρώμικο παιχνίδι….εξαγόραζαν συνειδήσεις!
    Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία ότι συμβαίνει σήμερα, ήταν προδιαγεγραμμένη πορεία, παίξτε χρηματιστήριο όλοι θα γίνετε πλούσιοι, για παραγωγή ούτε μια φορά δεν μίλησε ,πάντα για κατανάλωση, εξέθρεψε κωστοπουλάκια και κωστοπουλάκια με ένα κλικ…έδινε επιδόματα να ανοίξουν μαγαζιά, καταναλώστε ήταν το σύνθημα του ,και ψηφίστε με ..αναρωτήθηκε ποτέ που οδήγησε την παραγωγή;
    Μας έπρηξαν τα αρχίδια τα ίδια αρχίδια στα σαλόνια των καναλιών τόσα χρόνια ..ποιός υγιής άνθρωπος δεν κάνει εμετό βλέποντας τη φάτσα του Πάγκαλου, του Τζοχατζόπουλου και της Διαμαντοπούλου;
    Τα εγκλήματα του πασοκ ,δεν ήταν εύκολο να συνεχισθούν, με τον δεξιό Καραμανλή ,σε καμιά περίπτωση η δεξιά δεν θα μπορούσε να κάνει ότι κάνει το ερμαφρόδιτο πασοκ..
    Το αγγελικό πρόσωπο του Γιωργάκη ήταν η πρόσφορη λύση, μίλα τους σοσιαλιστικά και πήδα τους καπιταλιστικά …Αν είναι δυνατόν ο Γιωργάκης να μιλήσει λαϊκά, εγκλωβισμένο στον στάβλο του Αυγεία, μοσχαροαναθρεμένος από μωρό..
    Αλήθεια έβγαλαν ποτέ ένα μεροκάματο οι σωτήρες μας;
    Αλήθεια ποιόν ρώτησαν για να φθάσουν τη χώρα αυτόν τον δανεισμό και στην χρεοκοπία;
    Το πασοκ ξέρει καλά σήμερα ότι βρίσκεται εκεί που βρίσκεται με την στήριξη μιας μικρής ελληνικής νομενκλατούρας . ε ρε λέξεις και αυτές ..νομενκλατούρα!!!!

    Η πρόταση είναι απλή, αλλά τα συμφέροντα μεγάλα ..
    Ισονομία, ισοπολιτεία, δικαιοσύνη, αξιοκρατία, αλληλεγγύη, άμεση δημοκρατία(αποφασίζουμε εμείς για μας ),δημοψηφίσματα για ζητήματα που καθορίζουν το μέλλον των παιδιών μας ..
    Αλλά αυτά είναι λέξεις γνωστές στη θεωρία για τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας, τρομάρα τους, αλλά στην πράξη απαιτούν δημοκρατικά κόμματα να τις εφαρμόσουν….εδώ μιλάμε για τα ΜΑΤ που βαράνε αλύπητα γέρους και παιδιά ..εδώ μιλάμε για τον πιο ιδιότυπο φασισμό που γνώρισε η χώρα μας .
    Καθημερινά σκοτώνουν ανθρώπους, καρφάκι δεν τους καίγεται…..
    Ο χειμώνας προβλέπεται γεμάτο από φωτιές στους δρόμους ..μη μας ρωτήσουν γιατί ,για να ζεσταθούμε θα τους πούμε ..προτιμώ μια πόλη που καίγεται παρά μια πόλη που κοιμάται..
    Κ.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή