έχε το νου σου στο παιδί..




Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

"ΕΙΡΗΝΗ"..ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..


">
όσοι νομίζετε πως είναι μακριά η Ουκρανία
όσοι νομίζετε πως ο φασισμός στην εξουσία της δεν μας αφορά
όσοι πιστεύετε πως η στάση της ΕΕ και των ΗΠΑ που στηρίζουν τον ιμπεριαλισμό και τον Ναζισμό δεν είναι ο σκοπός που αύριο θα βρεθείς κι εσύ στην ίδια θέση.....τότε αδιαφόρησε και γίνε συνεργός στα εγκλήματα μέχρι να γίνεις το θύμα!...................


" Μάρτιν Νίμελερ : Όταν ήρθαν να πάρουν…
Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…"
Τιμούλα Αδαμίχου https://www.facebook.com/timoula?hc_location=timeline"> ..................

Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο με τρομάζει αυτό το βίντεο. Δεν δείχνει ούτε καμένα πτώματα απ' τους ναζί, ούτε δολοφονημένους, ούτε τίποτα. Δεν δείχνει κανένα τέρας. Κι όμως είναι γεμάτο τέρατα. Καθημερινούς ανθρώπους, νέα παιδιά, μεσήλικες, ηλικιωμένους, κορίτσια με σορτάκια, κυρίες και κατίνες στολισμένες σαν λατέρνες να σπάνε οδοστρώματα και με την ουκρανική σημαία σαν ζεμπίλι ή σαν μπέρτα να μεταφέρουν/κουβαλάνε πολεμοφόδια προς τους μάχιμους. Τους μάχιμους που δεν είναι τόσο άτακτοι όσο λένε τα δελτία. Προσέξτε στο 0:10 την αυστηρή πειθαρχία τους. Μόλις κάποιος ξαναμμένος ξεφεύγει από την γραμμή κρούσης, ο επικεφαλής τον μαζεύει με φωνές και απειλή χτυπήματος με ξύλο που στο τσακ αποφεύγει. Στο μεγάλο ερασιτεχνικό βίντεο που κυκλοφορεί, ένας χοντρούλης που δεν πάει ο νους σου, βγάζει πιστόλι και σημαδεύει ξανά και ξανά για να εκτελέσει εν ψυχρώ έναν άνθρωπο που παλεύει να σταθεί στο περβάζι του 4ου ορόφου, προσπαθώντας να γλυτώσει από τις φλόγες. Αυτό το τυφλό φασιστικό ΤΕΡΑΣ που μπορεί να μεταμορφωθεί ανά πάσα στιγμή όποιος μολυνθεί από την αρρώστεια του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας, αυτό με τρομάζει, αυτό το "αόρατο" πηδάλιο των από πάνω στους από κάτω που έχει οδηγήσει σε όλα τα φρικτά που έχει καταγράψει η ιστορία χωρίς ποτέ οι τελευταίοι τροχοί να καταλάβουν πού τους πάνε οι οδηγοί.
Αυτά το κορίτσι με το σορτσάκι που σπάει με τόση ένταση την πέτρα, αυτές οι κυρίες με τα φουλάρια που προωθούν τα "πολεμοφόδια", τα αγοράκια της ομάδας κρούσης που τα ελέγχει ο ομαδάρχης τους ακόμα και με την απειλή ξυλοδαρμού, όλα αυτά τα ανήξερα αφιονισμένα που λίγες ώρες μετά θα οδηγήσουν στην φρίκη. Την φρίκη που τα ΣΚΑΪ, ΜΕΓΑ κ.λπ. του Κιέβου, θα πανηγυρίζουν μιλώντας για "ανοιξιάτικα σουβλάκια", συριγμός ναζιστικών ερπετών που προκαλεί την ίδια ανατριχίλα με τα καρβουνιασμένα πτώματα που περιγελούν.
Μακριά μας; Όχι, να, εδώ δίπλα μας. Κάποιος Τάσος, πατέρας μικρού παιδιού κιόλας... Κάτω από ανάρτηση φίλης με τους καμμένους απ' τους ναζί ανθρώπους γράφει φαρδιά πλατειά με την ογκώδη και κτηνώδη άνεση του ηλίθιου:
Tasos Metewrologos: «eytyxws pou ginontai kai auta me tous kwlorwsous..»
Και στα σχόλια αυτού του βίντεο:
Kewl3r: «RIP brave Ukrainian citizens who lost their life's to be free from communists attacking their beautiful country! As for 31 dead commies in Trade Unions House that started the fire on the 3rd floor and got trapped, i love to say burn in hell, but you are already there. (...) communists killed themselves ! PRICELESS xD»
Το είχαμε διαβάσει στην Ιστορία, το είχαμε αναλύσει, ξέραμε πως κι από πού ξεπηδά, το είχε κάνει και (απλό μα πλήρη) στίχο ο Γιάννης Νεγρεπόντης στον Τρίτο Παγκόσμιο, αλλά το ζούμε, το ζούμε ξανά γαμώτο.
ΧΑΡΗΣ ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗΣ


">
Τρίτος παγκόσμιος

Ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς

σε φάμπρικα δούλευαν φτιάχνοντας τανκς
ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
αχώριστοι γίνανε φτιάχνοντας τανκς

Ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
δουλεύαν στον Μπράουν στο Φίσερ στον Κράφτ
ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ
αχώριστοι γίνανε φτιάχνοντας τραστ

Ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
ανέμελοι δούλευαν πάντα στα τανκς
ποτέ τους δε διάβασαν Μαρξ
ιδέα δεν είχαν για τραστ και για κραχ

Ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ
χωρίσαν σε Μπράουν σε Φίσερ σε Κραφτ
ο Μπράουν ο Φίσερ κι ο Κράφτ
εχθροί τάχα γίναν διαλύσαν το τραστ

Και πριν μάθουν τι είπε ο Μαρξ
στρατιώτες τους πήραν στον πόλεμο παν
ο Πέτρος ο Γιόχαν κι ο Φράνς
σαν ήρωες έπεσαν κάτω απ’ τα τανκς

ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ
σκεφτήκαν και βρήκαν πως φταίει ο Μαρξ
ο Μπράουν ο Φίσερ κι Κράφτ
ξανάσμιξαν πάλι και φτιάξανε τραστ

...

στίχοι: Γιάννης Νεγρεπόντης
μουσική: Μάνος Λοΐζος
από "Τα τραγούδια του δρόμου" 1974

">
.......................................


">

"Το εν πολλαίς αμαρτίαις, ασύγγνωστες μαλακίες και βρομερές προδοσίες περιπεσόν ΚΚΕ, έφτασε στην έσχατη των εσχάτων κατάντια να επιδοκιμάζεται και να συγχαίρεται από τον ''υπουργό'' Άδωνιν!!!, λόγω του άρτιου αισθητικά και περιεκτικά βίντεο που διακωμωδούσε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ. Ασχέτως με την ουσία της υπόθεσης, πιο πάτο χτυπάς Αλάσκα σκάβοντας από Παταγονία...
Νομίζω ότι πρέπει να τον κάνουν τον Άδωνιν επίτιμον μέλος Κ.Ε εν Περισσώ και να του δώσουν τα χρυσά κλειδιά πριν τον ξεπουλήσουν κι αυτόν σε κάνα ... σύντροφο...
Αν υπάρχουν ακόμη ψηφοφόροι-οπαδοί αυτού του εκτρώματος, κάτω από 150 χρονώ, οφείλουν να επισκεφτούν άμεσα τον ... εξαίρετο ψυχολόγο Ματθαίο Γιωσαφάτ για να τους περιθάλψει ως μόνον ούτος γιγνώσκει ως ειδικός...."
απο τον GreatHoundimi Nick

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=549445948510046&set=a.197333633721281.42142.100003339387700&type=1


ΠΟΣΟ ΛΥΠΑΜΑΙ   ΚΚΕ...αλήθεια είχα την ελπίδα πως θα σταματούσατε να δείχνετε , αντι τον ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ, το ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΑΣ.....

"ΜΑΝΑ πού ΖΩ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;" Βαγγέλη Κορακάκη..............


Βγήκαν πάλι οι υποκριτές από τα καβούκια τους για να χτυπήσουν έναν από τους καλύτερους δημάρχους που έχει η Ελλάδα, που φτύνει αίμα για τους δημότες του, που δεν στρογγυλοκάθεται στην καρέκλα του. Από τον πόνο τους, τάχα μου, για ένα παιδί που χάθηκε άδικα. Αυτοί που δεν βγάζουν μιλιά για τους 2.500 νεκρούς από τροχαία σε δρόμους καρμανιόλες, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ! Αυτοί που δεν έδειξαν καμία στεναχώρια για τα παιδιά που κοιμούνται στο δρόμο και για τα παιδιά που πεθαίνουν γιατί οι γονείς τους, άνεργοι και άφραγκοι, δεν μπορούν ούτε μια στοιχειώδη νοσηλεία να τους εξασφαλίσουν. Αυτοί που δεν έχουν αισθήματα για τα δεκάδες παιδιά που ξεβράζονται κάθε τόσο στις ελληνικές ακτές. Αυτοί που προσπαθούν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο να κρατήσουν στην εξουσία αυτούς που πουλάνε την Ελλάδα στους ξένους, αυτούς που ταπείνωσαν την Ελλάδα διεθνώς, αυτούς που δεν νοιάζονται ούτε για εκατοντάδες ανθρώπους, νοικοκύρηδες, που αυτοκτόνησαν από απελπισία. Ουαί!
Στέλιος Ελληνιάδης
Γιατί άραγε χτυπούν τον καλυτερο δημαρχο;;;;;;;;;;;;;
Δειτε προσεχτικα το βιντεο και διαδωστε το παντου!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Γιατι άραγε τον χτυπουν;;;;;;;;

"Κακός σύμβουλος ο θυμός (το ξέρω κι από εμένα). Και ο οργισμένος Δ. Λάππας (ή Λαππάς δεν ξέρω), που βγήκε με αφρούς κατά Κορτζίδη για να μας μεταφέρει το τι είπε (έτσι τον έβγαλε στο παράθυρο ο Μάλλης) αφού είπε πως δεν ήταν εκεί ("έτσι άκουσα", "έτσι μου είπανε πως είπε") εκτός εαυτού έφτασε στο δια ταύτα: "δεν είχε την εμπειρία να διαχειριστεί μια τέτοια έκταση σαν του λούνα παρκ, αυτός που δεν θέλει την επένδυση στο Ελληνικό, αυτός που αλυσοδενότανε στα κάγκελα της παραλιακής!!!"

Α ρε ΛΑΜΟΓΙΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει...
https://www.youtube.com/watch?v=IbD9VceVIts

Έγραφα χθές για τη λύσσα κατά Κορτζίδη:

Η λύσσα κατά Κορτζίδη είναι παλιά. Από τότε που σαν δήμαρχος Ελληνικού έκανε απεργία πείνας για να κοινωνήσει το αίτημα της δημαρχίας και των πολιτών να παρθεί πίσω η παραλία του Ελληνικού από τους ανθρώπους της νύχτας και τους νταβατζήδες. Σιγά-σιγά και με συνέπεια κατάφερε να πείσει και τους δημότες να κινητοποιηθούν για το δικαίωμά τους και τους οδήγησε στον γκρέμισμα των φρακτών και των σκυλάδικων και να είναι ο μόνος δήμος στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής που έχει ελεύθερη και διαχειριζόμενη από τον δήμο παραλία, κάτι που δεν του συγχώρεσαν ποτέ οι μαφιόζοι. Η λύσσα που είδαμε χθες του Πρετεντέρη είχε εκφραστεί πάμπολες φορές από το σκατομένο κωλόχαρτο με το όνομα Βήμα και Νέα, όπου αυτό το βοθρόλυμα έγραφε απίθανους οχετούς κατά του Κορτζίδη με αποκορύφωμα γελοιότητας εκείνη την τεραστιοηλιθιότητα πως τον ενοχλούσαν τα πανώ του Γκορτζίδη για την ελύθερη παραλία και μετά για Ελληνικό που βρώμιζαν την παραλιακή και διώχναν τους τουρίστες από την Αθήνα! Στη συνέχεια η αταλάντευτη στάση του να μην γίνει το Ελληνικό μπουρδέλο πολυτελείας αλλά πνεύμονας περιβαλλοντικός και πολιτιστικός για όλη την Αττική, τον έκανε πάλι κόκκινο πανί για τον ΔΟΛ και το Μπομπολέικο με πλήθος εμετούς στις πατσαβούρες Έθνος, Βήμα, Νέα, Πρώτο Φλέμα εναντίον του. Για να τον ξεφορτωθούν πήγαν και κόλλησαν τον δήμο Ελληνικού με τον δήμο της Αργυρούπολης, δήμο παραδοσιακά πασοκικό και υπερτριπλάσιο πληθυσμιακά από του Ελληνικού. Η στάση ζωής όμως και η δημαρχιακή -και ακτιβιστική- δράση του έκανε και τους αργυρουπολίτες να τον ψηφίσουν. Για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού http://www.mkiellinikou.org/ https://www.facebook.com/mkiellinikou τί να πει κανείς, δεν χρειάζεται... Το υπουργείο Υγείας στέλνει εκεί ανασφάλιστους κι απελπισμένους... Μένω δίπλα, Ηλιούπολη, και χρόνια τώρα ζηλεύω έναν τέτοιο άνθρωπο στον Δήμο, αριστερό της πράξης σαν τους παλιούς... Απολύτως εξηγήσιμη η λύσσα των ΜΜΕ εναντίον του. Απολύτως ΑΘΛΙΑ η αλήτικη στάση των αντιπάλων του που σουλατσάρουν στα κανάλια κάνοντας προεκλογική εκστρατεία με λάβαρο το νεκρό παιδάκι. Τόσο ΑΘΛΙΟΙ που μέχρι κι ο πρασινομούρης Καμπουράκης τους έκραξε το πρωί, την ώρα που ο ΔΟΛιος Πασοκοπαπάρασπαπαχρήστου ξέσκιζε τον Γκορτζίδη. "


">

Η Ναζιστική συμμορία του Σαμαλακοτούρκογλου ξεπουλάει τις παραλίες για ένα κομμάτι ψωμί σε πλιατσικολόγους και μαφίες, και οι Αιλαδδετζειότεσ το επιτρέπουν, σαν να μην συμβαίνει τίποτε, λες και οι μοναδικής ομορφιάς και ανεκτίμητης αξίας παραλίες της Αιλαδετζείασ είναι προσωπική κληρονομιά του Αντουανέτου και του Βαγγέλα και την πουλάνε όπου γουστάρουνε. Δεν θα ηρεμήσω αν δεν τις δω γδαρμένες ζωντανές όλες τους, και ειδικότερα εκείνες που τις υποστηρίζουν με οποιονδήποτε τρόπο. Λυπάμαι που θα πέσω στο επίπεδο Αιλαδδετζυώτεικοισ ρητορικής, αλλά δεν ξέρω πια τι άλλο να πω - ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! https://www.facebook.com/nanogodberlin


http://www.kefalonitikanea.gr/2014/04/blog-post_4413.html#.U2NHg4GSwrX

"Ενοχλούνται, και κάνουν αναφορές, λέει το Facebook, για τις εικόνες από την Οδησσό, με τα απανθρακωμένα πτώματα, τους ξυλοδαρμούς μέχρι θανάτου, τις αυτοκτονίες, τον Ναζισμό.

Ενοχλούνται επειδή είναι συνένοχοι και θέλουν να αποκρύψουν το έγκλημα. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να φορολογούνται και να πληρώνουν τους σφαγείς που το διαπράττουν - αρκεί να μην το βλέπεις το αποτέλεσμα του φονικού συστήματος που υποστηρίζεις, σαν να τρως μια μπριζόλα αλλά να ενοχλείσαι από ντοκιμαντέρ με σφαγεία, φυσικό δεν είναι να αηδιάζεις?

Μαζέψτε τους άστεγους, μπαγλαρώστε τους μετανάστες, θάψτε τους αυτόχειρες, κρύψτε τους άνεργους, βουλώστε το στόμα των απελπισμένων, θάψτε τις φωτογραφίες, απαγορεύστε τα βίντεο.

Ο Ναζισμός δεν συμβαίνει σε εσάς, τα θύματα δεν είναι συγγενείς σας, η Οδησσός είναι μακριά, και η Αμυγδαλέζα το ίδιο, εσείς δεν έχετε καμία ευθύνη ούτως ή άλλως, και να, κάποιος μόλις σας προσκάλεσε να παίξετε στην τέταρτη πίστα του Lobotomy Farm, γιατί να χαλιέστε?
"
https://www.facebook.com/nanogodberlin

"Όποιοι δεν αντέχουν να βλέπουν τα θύματα του Ναζισμού να μην κοιτάνε και τα ντοκουμέντα του Ολοκαυτώματος.
Γι αυτή τη γυναίκα που σκότωσαν οι ναζί στην Ουκρανία,υπεύθυνοι δεν είναι μόνο αυτοί που βάλανε τη φωτιά.
Ηθικοί αυτουργοί και εντολείς των δολοφόνων είναι η ΕΕ και οι ΗΠΑ.
Και η Ελληνική Ευρωπαΐκή Προεδρία με τον φασίστα που έτρεξε πρώτος πρώτος να στηρίξει τον άλλο φασίστα.
Δεν ξεχνάμε.
Δεν συγχωρούμε το Έγκλημα.
ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.
"
```````````````````````````````````````````````````````````````````
"Επειδή αποκλείεται ποτέ να ακούσετε την αλήθεια από Πρετεντίρλες και λοιπά Ναζιστικά τσουτσέκια, διαβάστε. Επίσης, μην παραλείπετε την σχέση μεταξύ οργανωμένων χουλιγκάνων και ποδοσφαιρικής μαφίας, είναι από τις βασικότερες δεξαμενές από τις οποίες αντλούν ούγκανους φονιάδες οι Ναζιστές."

http://www.contra-xreos.gr/arthra/547-mia-sygklonistiki-martyria.html

http://shar.es/SvXQ9
..................................................................
..................................................................
Ξημερώνει, 5 Μαιου 2014
γιορτάζει τ ονομά μου
ΕΙΡΗΝΗ
Τόσα τριαντάφυλλα
Τα 'καψε το χιόνι
Αχ αυτή η άνοιξη
Με ματώνει..
http://youtu.be/NeII24Oz3_o

«Το τεράστιο τέρας που άλλοτε λέγεται φασισμός, άλλοτε μιλιταρισμός και άλλοτε δημοκρατία δυτικού τύπου -που δεν είναι τίποτε άλλο παρά προσωπεία του ιμπεριαλισμού- στέκεται από πάνω μας απειλητικό.

Και η αντίδραση μας είναι να τα ξεσκεπάσουμε και να φωνάξουμε μ' όλη μας τη δύναμη ενάντια τους. Είμαστε πια συνειδητοί, «γνωρίζουμε». Οι καημοί της ταβέρνας με τη μοιρολατρική αίσθηση ανήκουν στο παρελθόν πια...
...
Βεβαίως και πρέπει ο καλλιτέχνης να είναι στρατευμένος ιδεολογικά. Το θέμα είναι να μπορείς να είσαι στρατευμένος και συγχρόνως γνήσιος καλλιτέχνης, λέγοντας αυτά που πιστεύεις. Πρέπει να υπάρχει στρατευμένη τέχνη, γιατί, μέσα στο δρόμο αυτής της σχολής, μπορούν να βγουν αριστουργηματικά έργα. Αλλά το πιο σπουδαίο είναι, ότι η στρατευμένη τέχνη είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στις χιλιάδες των φτωχών παιδιών που πεινάνε, αγωνίζονται και σκοτώνονται καθημερινά.»
MANOΣ ΛΟΙΖΟΣ
(Απ' τη μνήμη στην καρδιά | http://bit.ly/1eLfDoX)


">

Τόσα λουλούδια τόσες ευχές και γω πώς ν απαντήσω...;;;;;
.....................

Ναι τον μεθύσαμε τον ήλιο Μάνο τώρα τι γίνεται, τώρα τι γίνεται, τι λες, τι κάνω Δώσε μια απάντηση Δώσε μια απάντηση φίλε αν μπορείς, μια καλημέρα εσύ τουλάχιστον έφυγες νωρίς από 'δω πέρα Ναι τον μεθύσαμε τον ήλιο Μάνο τώρα τι γίνεται Τώρα ξεμέθυσε ο Ήλιος Μάνο Φόβος επέστρεψε φόβος επέστρεψε κι εσύ εκεί πάνω σ' ένα παράδεισο σ' ένα Παράδεισο μ' άγιο κρασί, για καλημέρα κι εμείς στην άβυσσο και στην Κόλαση πάλι εδώ πέρα Ναι τον μεθύσαμε τον ήλιο Μάνο τώρα τι γίνεται...
">

Θα μου πείς ΥΠΟΜΟΝΗ , ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ
">

Ακροβατώ , ακροβατούμε Μάνο..
">

Γκρεμίζουν τα ψαροχώρια ρε συ για να χτίσουν μεζονέτες για ναρκοβαρόνους και πουτάνες, απίστευτο ρε συ, καταστρέφουν τα ψαροχώρια που είναι κοσμήματα αρχιτεκτονικά, ρε σεις ο Le Corbusier, ο πατέρας της σύγχρονης αρχιτεκτονικής έκανε την διδακτορική του πάνω στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Μυκόνου, ρε ξυπνήστε επιτέλους, συνέλθετε, είναι έγκλημα αυτό που συμβαίνει, σας καταστρέφουν μέρα με τη μέρα. https://www.facebook.com/nanogodberlin
">
Πολύ με κουράζει αυτό το πράγμα που δεν συσπειρώνονται επιτέλους το Σκατόκ, η Πεπαλαιωμένη Σκατοκρατία, η Βλήμαρ, και η Χρησοί Αυβγεί σε μια ενιαία παράγκα και πρέπει να τις βρίζω μια-μια ξεχωριστά τις Ναζίστριες. Και όλα τα τηλεμπουρδέλα, φρη-πρέζες και Ναζιστοφυλλάδες τύπου Βλήμα και Καθυστερινή παρακαλώ να ενωθούν, δεν μπορεί να υποχρεώνομαι να γράφω διαφορετικά στάτους και να εφευρίσκω ξεχωριστό υβρεολόγιο για το κάθε Ναζιστόμουτρο, αφού όλες τα ίδια συφιλιδικά σκατά είστε.https://www.facebook.com/nanogodberlin?hc_location=timeline

..................
">

http://ahinoula.blogspot.gr/2013/01/blog-post_30.html


Μες στο κλειστό δωμάτιο, μπορείς να βρεις
ό,τι δεν τόλμησες ποτέ να ονειρευτείς,
και ό,τι μέσα σου βαθιά αγάπησες
κι όμως ποτέ δεν είδες να βγαίνει αληθινό.

Όλα είν εκεί, εκεί υπάρχουν όλα
μες το κλειστό δωμάτιο όλα ή τίποτα.
Αγάλματα Θεών λησμονημένων
και της Ελένης το πουκάμισο.

Όλα είνεκεί κι άλλα πολλά, που κάποτε φαντάστηκες
Ο φόβος του Χριστού στον κήπο της Γεσθημανή
τα βήματα της θλίψης του, της αίγλης του το φως
το αίμα των θυσιασμένων και οι χαμένοι στόχοι τους
το ψύχος το δριμύ των χωρισμών, των χωρισμών.

Το διαμαντένιο αηδόνι του βασιλιά της Κίνας
σινιάλα από φάρους που σβηστήκαν
και μαγικά τοτέμ απ άγνωστες φυλές
Κι εφηβικά κορμιά και καλοκαίρια γαλανά
θάνατοι και φωτιές κι αόρατη ομορφιά
κι αόρατη ομορφιά.

Μες στο κλειστό δωμάτιο υπάρχουν όλα
αν έχεις μάτια να τα δεις, αν έχεις χέρια να τα αγγίξεις
Μπορείς να βρεις κλειδί να ξεκλειδώσεις τη σιωπή τους
Αρκεί να πας, αρκεί να πας ολάνοιχτος
γυρεύοντας τα.

">

Θα το ξαναγράψω..

“Οι μόνοι που αξίζουν για μένα είναι οι τρελοί, αυτοί που τρελαίνονται για να ζήσουν, να μιλήσουν, να σωθούν, που ποθούν τα πάντα την ίδια στιγμή, αυτοί που ποτέ δεν χασμουριούνται ή δεν λένε κοινότοπα πράγματα, αλλά που καίγονται, καίγονται, καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά...” Jack Kerouac


Πείσμα ΠΕΙΣΜΑ δεν θα τρελλαθώ..

Κόκκινο φεγγάρι, θάλασσες τεκίλα
φύλλα πεταμένα στη φωτιά
κόκκινο φεγγάρι, κόκκινο λιμάνι
κάτι μου 'χεις κάνει

Είδα πολλούς που ζήσανε για πλάκα
είδα και άλλους που το πήραν σοβαρά
και τραβηχτήκανε και άσχημα τραβιούνται
και το πληρώσανε στο τέλος ακριβά

Με τα μαύρα ρούχα, αμίλητοι καπνίζουν, οι φίλοι
κι ονειρεύονται να φύγουν μακριά
οι φίλοι που δε βρήκανε τίποτα ν' αγαπήσουν
που δεν πιστεύουν τίποτα, κανέναν, πουθενά

Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να τρελαθείς
υπάρχουν και άλλοι τόσοι για να λες υπομονή
όμως για μένα είναι αργά να τρελαθώ
και είναι ακόμα πιο αργά να κάνω υπομονή

Θα μείνω εδώ και θα υπάρχω όπως μπορώ
και για το πείσμα σας γουρούνια θα αντέχω
θα περιμένω άλλες μέρες

">
"ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ...ΚΙ ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΤΟ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΣ ΤΟ ΑΕΝΑΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!!.."
Νεκταρία Κουφού

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000560950702&hc_location=timeline
Στους.... ΑΓΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ.....ευχαριστώ..........

Άμυαλοι που πέσαν στην φωτιά
για να 'χει τ' όνειρο
φωλιά για να κουρνιάζει.

Αχ! καρδούλα δως μου δύναμη
να βρω κάποια στιγμή
κι εγώ τις αντοχές τους.
">
Μάνο Λοίζο και Ναζίμ Χικμέτ ''λίγα γαρύφαλα'' για τους "δικούς μου" ήρωες...
">
Αν θα μπορούσα να ξεκινήσω και πάλι
Ένα εκατομμύριο μίλια μακριά
Θα κρατηθώ
Θα ήθελα να βρω έναν τρόπο
...................
">

..........................
Θα τον αλλάξουμε τον κόσμο ...Μαρία......προσπαθώ...............
"φτιάξε έναν ήλιο απ' αυτούς που μόνο εσύ έχεις στο νου σου"
">

χορεύω, χορεύω ..θυμάσαι...;;;;;;;;;;
">
Τελευταίος χορός
Ω γλυκό μου βάσανο,
Γιατί να μαλώνουμε αφού θα ξαναρχίσεις
Δεν είμαι παρά ένα τίποτα
Χωρίς αυτόν είμαι λίγο προβληματισμένη
Περιπλανιέμαι μόνη στο μετρό
Ένας τελευταίος χορός
Για να ξεχάσω τη μεγάλη μου δυστυχία
Θέλω να ξεφύγω, όλα να ξαναρχίσουν
Ω γλυκό μου βάσανο

Ανακατεύω τον ουρανό, την μέρα, τη νύχτα
Χορεύω με τον άνεμο, με τη βροχή
Λίγο αγάπη, μια σταγόνα μέλι
Και χορεύω, χορεύω, χορεύω, χορεύω, χορεύω, χορεύω
Και μέσα στο θόρυβο, τρέχω και φοβάμαι
Είναι η σειρά μου;
Έρχεται ο πόνος...
Μέσα σε ολόκληρο το Παρίσι, με εγκαταλείπω
Και πετώ μακριά, πετώ, πετώ, πετώ, πετώ
Μόνο ελπίδα...
Σε αυτόν τον δρόμο η απουσία σου...
Όσο κι αν προσπαθήσω, η ζωή μου χωρίς εσένα δεν είναι παρά ένα αστραφτερό ντεκόρ

Ανακατεύω τον ουρανό, την μέρα, τη νύχτα
Χορεύω με τον άνεμο, με τη βροχή
Λίγο αγάπη, μια σταγόνα μέλι
Και χορεύω, χορεύω, χορεύω, χορεύω, χορεύω, χορεύω
Και μέσα στο θόρυβο, τρέχω και φοβάμαι
Είναι η σειρά μου;
Έρχεται ο πόνος...
Μέσα σε ολόκληρο το Παρίσι, με εγκαταλείπω
Και πετώ μακριά, πετώ, πετώ, πετώ, πετώ

Σε αυτό το γλυκό βασανιστήριο.
Που πλήρωσα όλες τις προσβολές του
Άκου πόσο μεγάλη είναι η καρδιά μου
Είμαι ένα παιδί του κόσμου

Ανακατεύω τον ουρανό, την μέρα, τη νύχτα
Χορεύω με τον άνεμο, με τη βροχή
Λίγο αγάπη, μια σταγόνα μέλι
Και χορεύω, χορεύω, χορεύω, χορεύω, χορεύω, χορεύω
Και μέσα στο θόρυβο, τρέχω και φοβάμαι
Είναι η σειρά μου;
Έρχεται ο πόνος...
Μέσα σε ολόκληρο το Παρίσι, με εγκαταλείπω
Και πετώ μακριά, πετώ, πετώ, πετώ, πετώ




">

Mακάρι να ήταν ΟΛΑ διαφορετικά στον κόσμο μας..
Πήρα το γράμμα Σου , αδελφούλα της ψυχής μου...
..............
ήρθες και μου το θύμισες " ΕΙΡΗΝΗ "...
">
..............................
Πόσες τριαντάφυλλα
πόσες ευχές

" ΕΙΡΗΝΗ " δικαιοσύνη ισοτητα ελευθερία
......

Τ' όνομά σου : ψωμί στο τραπέζι
Τ' όνομά σου : νερό στην πηγή.
Τ' όνομά σου : αγιόκλημα αναρριχόμενων άστρων.
Τ' όνομά σου : παράθυρο ανοιγμένο τη νύχτα στην πρώτη του Μάη.
Τ' όνομά σου : ρινίσματα ήλιου
Τ' όνομά σου : στροφή από φλάουτο τη νύχτα.
Τ' όνομά σου : στα χείλη των αγγέλων τριαντάφυλλο.
Τ' όνομά σου : κουδούνισμα αλόγων που σέρνουν την 'άνοιξη πίσω τους
Τ' όνομά σου : βροχούλα στου σπορέα το μέτωπο
Τ' όνομά σου : περίσσευμα στου βοσκού την καλύβα
Τ' όνομά σου : τοπίο χωρισμένο με χρώματα
Τ' όνομά σου : δυο δρυς που το ουράνιο τόξο στηρίζει τις άκρες του.
Τ' όνομά σου : ένας ψίθυρος απ' αστέρι σε αστέρι
Τ' όνομά σου : ομιλία δύο ρυακιών μεταξύ τους
Τ' όνομά σου : μονόλογος ενός πεύκου στο Σούνιο
Τ' όνομά σου : ένα ελάφι βουτηγμένο ως το γόνατο σε μιαν άμπωτη ήλιου.
Τ' όνομά σου : ροδόφυλλο σ' ενός βρέφους το το μάγουλο
Τ' όνομά σου : πεντάγραμμο στις κεραίες των γρύλων
Τ' όνομά σου : ο Ηνίοχος στην άμαξα του ήλιου.
Τ' όνομά σου : πορεία πέντε κύκνων που σέρνουν την πούλια στα μεσούρανα
Τ' όνομά σου : Ειρήνη στα κλωνάρια του δάσους.
Τ' όνομά σου : Ειρήνη στους δρόμους των πόλεων
Τ' όνομά σου : Ειρήνη στις ρότες των πλοίων
Τ' όνομά σου : ένας άρτος, βαλμένος στην άκρη της γης που περίσσεψε
Τ' όνομά σου : αέτωμα περιστεριών στον ορίζοντα.
Τ' όνομά σου : αλληλούια πάνω στο Έβερεστ

(Στίχοι: Νικηφόρος Βρεττάκος
Μουσική: Τερψιχόρη Παπαστεφάνου
Πρώτη εκτέλεση: Δανάη Μπαραμπούτη)


">

Μπαχάρι , κανέλλα και φιλί...τα φιλαράκια μου
">

4.45
Κοίταξα πάλι τις ειδήσεις.
Τραγωδία βόρεια της Σάμου: Στους 22 ανέρχονται οι νεκροί μετανάστες, ανάμεσά τους 4 παιδιά - See more at: http://left.gr/news/dyo-nekroi-apo-anatropi-lemvon-me-metanastes2#sthash.lvJNbTjR.dpuf
ΑΝΘΡΩΠΟΙ μετανάστες στη θάλασσα της Σάμου..NEKΡΟΙ
Αναμεσά τους παιδάκια..http://left.gr/news/dyo-nekroi-apo-anatropi-lemvon-me-metanastes2

Κρύβομαι, ναι κρύβομαι ..





O Θάνατος του Παρά Θιν Αλός.

Θα υπήρχε ποτέ άνθρωπος που θα σκεφτόταν στη Γερμανία να τσιμεντώσει με γιγάντια ξενοδοχεία τον Μέλανα Δρυμό;
Θα υπήρχε ποτέ άνθρωπος που θα σκεφτόταν στις ΗΠΑ να τσιμεντώσει με γιγάντια ξενοδοχεία το Γκράν Κάνυον;
Καμία περίπτωση και πιθανότητα.
Ε,στην Ελλάδα,οι κυβερνώντες αποφάσισαν την καταστροφή του,μοναδικής παγκόσμιας ομορφιάς,αιγιαλού.
Νομιμοποιούν με σχέδιο νόμου ΚΑΘΕ τύπου μπάζωμα,τσιμέντωμα,χτίσιμο πάνω στην παραλία και καταργούν στην πράξη το ελεύθερο δικαίωμα πρόσβασης των κατοίκων αυτής της χώρας στη θάλασσα μας.
Με πρόσχημα την Ανάπτυξη.
Θα έρθει Ανάπτυξη καταστρέφοντας οριστικά το ελληνικό τοπίο;
Ας ρωτήσουμε τους Ισπανούς που το καναν δύο δεκαετίες πριν καταστρέφοντας οριστικά όλη την ακτογραμμή του Νότου τους,και που τώρα γκρεμίζουν μιας και οι μόνοι τουρίστες που τους απέμειναν είναι αυτοί του δίευρου.
Ας ρωτήσουμε και τους Ταυλανδούς που καταστρέφοντας όλη την ακτογραμμή τους καθώς και τα φυσικά φράγματα με τα κοράλλια καταστράφηκαν απ το Τσουνάμι αλλά και ΔΕΝ έχουν δικαίωμα σήμερα να πλησιάσουν ως λουόμενοι τις παραλίες τους.
Κέρδισαν τουλάχιστον οι Ταυλανδοί; Βεβαίως,έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό παιδικής πορνείας στον πλανήτη και εργαζόμενους στα παραλιακά ξενοδοχεία για ψίχουλα.
Αυτό θέλουμε για ανάπτυξη;
Ποιος ηλίθιος Υπουργός Τουρισμού θα προτιμούσε 20 εκατομμύρια τουρίστες του δίφραγκου και όχι δέκα εκατομμυριούχους που θα έρθουν για το μοναδικό τοπίο και θα είναι απολύτως ευτυχείς να δέσουν το κότερο τους ακόμα και σ΄έναν βράχο για να χαρούν την απλότητα μιας ερημικής ελληνικής παραλίας;
Ναι,θα καταστρέψουν οριστικά το Τοπίο που χιλιάδες χρόνια σημαδεύει όσους ζουν εδώ.
Ναι,θα καταστρέψουν οριστικά το τουριστικό μέλλον της χώρας.
Δεν ξέρουν; Ξέρουν.Τότε γιατί;
Γιατί δεν τους νοιάζει να καταστρέψουν τα πάντα, τα καταστρέφουν ήδη.
Το μόνο που τους νοιάζει είναι να εξυπηρετήσουν, βραχυπρόθεσμα, μικρά και μεγάλα συμφέροντα.
Κοντόφθαλμοι άλλωστε δεν μπόρεσαν να δουν ποτέ την Ελλάδα σαν χώρα του μέλλοντος.
Δεν τους νοιάζει να την δουν.
Θα τους αφήσουμε;
Είναι η τελική μάχη γι αυτόν τον τόπο.
Αν τους αφήσουμε,είμαστε όλοι συνένοχοι.
Σοφία Λαμπίκη



.............................................................
Πώς να ΣΑΣ ευχαριστήσω για  όλες εκείνες τις ευχές ΣΑΣ;
Με τι καρδιά να τραγουδώ
Που έχω στα στήθια μου καημό
Μας βρήκαν βάσανα πολλά
Χαλάζι βαρυχειμωνιά

...

">

ΟΜΩΣ δεν θα το βάλουμε κάτω παιδιά , δεν ....
ΤΕΛΟΣ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..
Έτυχε να με γεννήσεις
και ζωή να μου χαρίσεις
στο πιο δύσκολο καιρό,
μάνα πού ζω...
Το βαρκάκι που με φέρνει,
εμπατάρησε και γέρνει,
πες μου πού να κρατηθώ,
πού να σταθώ...

Η ελπίδα μας χαμένη
και η μοίρα μας γραμμένη,
στου διαβόλου το κιτάπι,
να του βγει το μάτι!

Ένα τέτοιο χαρακτήρα,
μάνα μου από ποιον τον πήρα,
σε ποιον έμοιασα να ξέρω
που υποφέρω...
Όλα γύρω με πειράζουν
και γρουσούζη με φωνάζουν,
με πληγώνει ό,τι δω,
μάνα πού ζω...

Η ελπίδα μας χαμένη
και η μοίρα μας γραμμένη,
στου διαβόλου το κιτάπι,
να του βγει το μάτι!

Το παιχνίδι τους στημένο,
για τα γούστα τους φτιαγμένο,
βόλτα φέρνει και γυρίζει
και μας ορίζει...
Παίρνω και αφήνω δρόμους
και με τους δικούς μου νόμους
κι ένα ξεχασμένο αστέρι
που έχω ταίρι....

Η ελπίδα μας χαμένη
και η μοίρα μας γραμμένη,
στου διαβόλου το κιτάπι,
να του βγει το μάτι!

">


    Mιά Αγκαλιά για ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ...


κι ένα ποτήρι κρασί να σας πω...ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

">

καλημέρα να ξημερώσει για  ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ ..
Καληνύχτα μας..
Mάσκα δεν έχω να γυρνώ στο καρναβάλι ετούτο
μόνο μια απόχη να τρυγώ της θάλασσας την πονηριά
και της σιωπής τον πλούτο


Bάρα καλή, βάρα γερή, μια ντουφεκιά ζαχαρωτή
κι άσε να νοιώσει η γαλαρία του χαρτοπόλεμου τη βία

Σκουπίδι η σκέψη την πετώ, τη λογική απαρνιέμαι
μ' ένα σαράκι αρμένικο για δρόμους που δε θέλησα
στις χαραυγές ξεχνιέμαι

Bάστα το νού, βάστα το νού να μην γκρινιάξει του καιρού
πού 'φτιαξε με τον πόνο κλίκα και τσιγγουνεύεται στη γλύκα
">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου