έχε το νου σου στο παιδί..




Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΝΙΚΕΣ και ΗΤΤΕΣ

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΧΑΡΗ, οχι γιατι ειναι ο αδελφος μου, αλλα γιατι δεν προσδοκουσα ΑΝΑΤΡΟΠΗ τωρα στις Δημοτικες!!!
Λιθαρακι λιθαρακι παιδια!!!!!!!!!!
Μη το βαζετε κατω!!!



"Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα απέκτησα την βεβαιότητα πως στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει νίκη με διαφορά που θα τους αναγκάσει και πάλι να βάλουν τα γκάλοπ τους εκεί που πρέπει.
Όλη αυτή την εβδομάδα θα δώσουν τα ρέστα τους οι συμμορίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να περιορίσουν την ήττα τους κάνοντας το ασπρο μαύρο και συγκεκριμένα την μεγάλη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει για πρώτη φορά ισχυρή παρουσία πανελλαδικά στην τοπική αυτοδιοίκηση, από την απόλυτη ανυπαρξία που ήταν ως χθες. Και αυτό χωρίς στήριξη από ΜΜΕ, χωρίς τον πακτωλό χρημάτων, χωρίς καν οργανωτική δομή που να αντιστοιχεί σε μεγάλο κόμμα. Όποιος κάνει μια βόλτα σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ περιοχή της χώρας θα δει την ΑΠΟΛΥΤΗ υπεροχή των αντιπάλων μας σε χρήμα, πολύ χρήμα, πάρα πολύ χρήμα, απίστευτα πολύ χρήμα που έριξαν και πάλι... Χθες το πρωί βγαίνοντας μετά από μήνες λόγω προβλημάτων υγείας για να ψηφίσω, έκανα βόλτα στην πόλη μου με την μηχανή. Παρά την υπερπροσπάθεια κάποιων -λίγων- συντρόφων η "προπαγανδιστική" παρουσία του συνδυασμού μας σε σχέση με των άλλων ήταν 1 προς 100 κι ίσως λέω και λίγο. Κι όμως ΠΕΡΑΣΑΜΕ στον δεύτερο γύρο για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης με 20% έναντι του 5,5% που είχαμε στις προηγούμενες.
Και η Ηλιούπολη δεν είναι η εξαίρεση. Το ίδιο συμβαίνει σχεδόν παντού. Εδώ θα είμαστε την επόμενη Κυριακή και θα το δείτε. Η νίκη στις ευρωεκλογές θα είμαι μεγάλη. Στις δημοτικές και περιφερειακές θα το παλέψουμε όσο μπορούμε καλύτερα όπου έχουμε παρουσία στον β' γύρο, αν και πιστεύω πως η εκλογή θα είναι παντού πολύ πολύ δύσκολη και -για μένα- μεγάλη έκπληξη καθώς η ριζοσπαστική αριστερά είναι νο1 στόχος των περισσοτέρων κομματικών σχηματισμών. Ακόμα κι εκείνων που εγκληματούν απέναντι στην ιστορία τους με αυτή την πολιτική επιλογη τους...

Γερά λοιπόν. Και μακριά από εμάς η ανάθεση, έτσι; Στον αγώνα όσο και και από όπου μπορεί ο καθένας ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ την ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.
Όλα καλά. Καλά, αλλά όχι όλα. Όπως ήταν αναμενόμενο, κάποια από τα -από τα πάνω επιβληθέντα- ανοίγματα προς τους απέναντι δεν έφεραν αλλά έδιωξαν κόσμο, αφού από την μία οι αλλαγές στην κοινωνία με την κατάρρευση της μεσαίας τάξης δεν δικαιολογούν βάση για τέτοια, και από την άλλη θόλωσαν το στίγμα της Αριστεράς στην οποία έστρεψε τις ελπίδες του το 27%
Η δυνατή παρουσία ντόπιων νονών, βλαχοδημάρχων, λαμογιών χωμένων στους μηχανισμούς κ.λπ δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί όσο κι αν "ο κόσμος πεινάει". Ή και εξαιτίας αυτού, αν γίνομαι κατανοητός, αφού η ανάγκη (προσοχή, δεν την δικαιολογώ, αλλά την εξηγώ) μπορεί να οδηγήσει κάποιους και στην ξεφτίλα... Ο πολιτικός, ιδεολογικός ΚΑΙ πολιτιστικός εκμαυλισμός που έχει συμβεί (κι όχι μόνο στην Ελλάδα) τις τελευταίες δεκαετίες με την νεοφιλελεύθερη αντεπανάσταση και τον τηλεοπτικό πολιτισμό δεν αντιπαλεύονται εύκολα. Και η αποδοχή της αναξιοπρέπειας είναι βασικό πρόταγμά τους.
Υπάρχει βέβαια και το πολύ αρνητικό στοιχείο της χθεσινής ημέρας, αναμενόμενο μεν, καμπανάρα κινδύνου δε. Καθώς μετά την πράσινη συμμορία μπαίνει σταδιακά και η μπλε στη φάση της εκλογικής κατάρρευσης, η υιοθεσία της ακροδεξιάς αντζέντας από τα πρασινομπλέ λαμόγια (και η αμέριστη στήριξη νταβατζήδων και νονών) ανοίγει τον δρόμο για έξοδο προς τους ναζί όσων θέλουν να "τιμωρήσουν" αυτούς που τους εξαπάτησαν. Κι όταν βλέπεις ΑΘΛΙΟΥΣ σαν την Κανέλλη αντί να καταγγέλει ΝΔ ΠΑΣΟΚ νονούς και νταβατζήδες να το χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνεις ίσως επιτέλους πως, εντάξει, η αθώα ερμηνεία περί μοναστηριού δεν επαρκεί πια... Λοιπόν, η ακροδεξιά που σε όλες τις μορφές της ήταν πάντα ισχυρότατη στην ελληνική κοινωνία, με την κατάρρευση των δυο μεγάλων σχηματισμών που την είχαν ενσωματώσει αποκτά τον δικό της που θα μείνει για καιρό. Θα μείνει και οι κρωγμοί τους δεν αντιμετωπίζονται νομοθετικά όπως υποκριτικά προτείνουν αυτοί που τους εξέθρεψαν, αλλά με ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στράτευση και πάλη όλων μας απένατι στο ιδεολογικό, πολιτικό και πολιτιστικό ΣΚΟΤΑΔΙ που υπόσχονται.

Ξανά. Μακριά από εμάς η ανάθεση! Γερά, δυνατά, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να νικήσουμε. Στον αγώνα όσο και από όπου μπορεί ο καθένας και η καθεμιά ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ την ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.
(Και για λίγη διασκέδαση βρε αδερφέ... Τι καλύτερο από τις χθεσινές φάτσες των Πρετεντέρηδων, των Κανέλληδων, των Παπαδόπουλων κ.α.)
Καλημερούδια."
Απο μενα ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ !
H αλλη εκδοχη

Δεν μένουν πολλά
για νέα ποιήματα,
ίσως να έχουν όλα ειπωθεί
από χιλιάδες ποιητές
εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Μένει μονάχα ο θάνατος
Για τον καθένα μας
ανείπωτος.

Μένουν πολλά
για νέα ποιήματα
κι ας έχουν όλα ειπωθεί
από χιλιάδες ποιητές
εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Μένει η υπόλοιπη ζωή
για τον καθένα μας
Α Π Ρ Ο Β Λ Ε Π Τ Η και Α Ν Ε Ι Π Ω Τ Η

Τίτος Πατρίκιος, Η ηδονή των παρατάσεων

και μουσικη, ΠΑΝΤΑ.

">
.Υπάρχει στον κόσμο ένας μυστικός νόμος και μια άγραφη κι απαραβίαστη αρχή - αν δεν υπήρχε, ο κόσμος θα 'ταν γεμάτος από ηττημένους : κανείς δεν τελειώνει όταν νικηθεί,ακόμα κι αν προδοθεί.Τελειωμένος είναι μόνο εκείνος που θα παραιτηθεί.
..Εξάλλου οι νίκες και οι ήττες είναι πάντα τόσο προσωρινές...


Στίχοι -- μουσική: Δημήτρης Αποστολάκης
Τραγούδι: Μαρία Κώτη, Χαΐνηδες
Την παλιά την ιστορία μέχρι και το χτες
γράψανε οι νικητές
μα ήταν καταδικασμένοι
να 'ναι πρωταγωνιστές
της ζωής οι νικημένοι.
Γεια σας, γεια σας, νικημένοι
τ' όνειρό σας δεν πεθαίνει
είναι μέσα στην καρδιά μας
σαν τ' αγέννητα παιδιά μας.
Μες στης λησμονιάς τη λίμνη δίπλα στις ακτές
πέταξαν οι δικαστές
τη ζωή μας την κλεμμένη
και τη θάψαν πειρατές
με σημαία ματωμένη.
Γέλασε, γλυκό μου ταίρι, μόνο εσύ δε φταις
δεν υπάρχουν νικητές
δεν υπάρχουν νικημένοι
είπανε οι ποιητές
μόνο η αγάπη μένει.

Το βίντεο είναι ένα σπάνιο ντοκουμέντο από τον αφοπλισμό του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ (1945).

">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου