έχε το νου σου στο παιδί..
Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

ΟΞΥΓΟΝΟ!!

\
Το καράβι μας

Απόπλους στο ταξίδι μας
Ζωή στα όνειρά μας
Φως στη νύχτα μας
Ο λα απ' την αρχή στο γύρω του κορμιού σου
Στο πηγαιμό στην δική μας Ιθάκη.

Φωτογραφία: Το καράβι μας

Απόπλους στο ταξίδι μας
Ζωή στα όνειρά μας
Φως στη νύχτα μας 
Ο λα απ' την αρχή στο γύρω του κορμιού σου 
Στο πηγαιμό στην δική μας Ιθάκη.
Φυτέψαμε χτες ένα δέντρο

Να το ποτίζουμε κάθε μέρα
Να μεγαλώνει Όμορφα

Σαν νεογέννητο παιδί
Να το φροντίζουμε
Να το κρατάμε τρυφερά
Να καρπίσει.


Οξυγόνο

Αυτές οι ευρωεκλογές δεν γινόταν στη χώρα των παχέων αγελάδων με πουά βουλίτσες, ούτε στην Ελβετία του κατώτατου μισθού των 3300 ευρώ και της κοινωνικής ασφάλισης.

Γινόταν στην Ελλάδα της κατοχής και της πείνας. Στην Ελλάδα της ανεργίας και της μετανάστευσης, Και για να μην τα γράφουμε όλα, γινόταν στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης.
Κάποιοι προτίμησαν την αποχή, άρα δεν τους αφορά η ρότα της χώρας, - αποδέχτηκαν τη μοίρα του δουλικού.
Κάποιοι προτίμησαν ένα από τα σαράντα αμελητέα κόμματα διαμαρτυρίας ή και πολλές φορές γραφικότητας. Ο καθένας φαίνεται στην Ελλάδα κατέχει την απόλυτη αλήθεια. Και ο κάθε αριστερός βεβαίως.
Άλλοι μίλησαν για χαλαρή ψήφο, όπως επιλέγουμε δηλαδή που θα πιούμε καφέ ή σε πιο νησί θα πάμε το καλοκαίρι. Αξιοθαύμαστη χαλαρότητα.
Άλλοι λένε ότι άλλο οι τοπικές εκλογές, άλλο οι ευρωεκλογές, άλλο οι εθνικές. Τότε είναι που νοιώθω πολυδιχασμένος. Άλλος στο σπίτι, άλλος στη δουλειά, άλλος με τους γνωστούς, άλλος με τους ξένους, άλλος με τους χριστιανούς και άλλος με τους μουσουλμάνους, ένα σωρό από ατέλειωτα κατά το δοκούν «άλλος» η ζωή μου.
Δεν είναι εύκολο τελικά να σοβαρευτούμε! Όχι δεν είναι. Ο δρόμος για μια υγιή κοινωνία είναι ατέλειωτος και οι αρρώστιες μας πολλές.
Κάποιοι λένε τι κακό μας βρήκε και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Ούτε κάνουν τον κόπο να δούνε γιατί, ποιος, και πότε;
Και έχει έναν ήλιο εκτυφλωτικό σήμερα, - αν και λατρεύω τα σύννεφα, ούτε ένα σήμερα. Ποτέ δεν πίστεψα στους κεραυνούς εν αιθρία. Πώς να πιστέψω ότι υπάρχουν άνεργοι και πεινασμένοι που πιστεύουν ακόμα το Σαμαρά και τον ελιά;
Καταλαβαίνω τους βολεμένους, τους παππούδες και τους πλούσιους, καταλαβαίνω την γεροντική σκέψη και το ατομικό συμφέρον. Είμαστε μακριά ακόμα απ’ αυτόν τον ανιδιοτελή Άνθρωπο. Είναι Ουτοπία. Αγαπάω όμως τη χειρολαβή της. Να πορεύομαι στον Άνθρωπο. Να λιγοστέψω το ζώο μέσα μου.
Λυτρώνομαι στη σκέψη ότι ο κόσμος πάντα πήγαινε μπροστά από τους λίγους. Αυτούς θέλω να ακολουθώ. Που πήγαν μπροστά τον κόσμο.

Πάλι κυριάρχησε το Εγώ, ανέραστα και άβουλα.
Ο πολιτικός κάνει το παιχνίδι του, ο πολίτης δεν έχει χρέος;

Ένα ήταν, είναι και θα είναι το χρέος μας, να διώξουμε αυτούς που έφεραν την χώρα μας στο σκοτάδι. Μόνο αυτό είναι το χρέος μας.
Δεν μπορεί ο δήμιος να γίνει σωτήρας.

Χτες φυτέψαμε ένα δέντρο. Αύριο ένα δάσος. Οξυγόνο.
http://youtu.be/Epo4pSy1s1sπηγή των παραπάνω: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1410581519224244&set=a.1378338402448556.1073741828.100008172273611&type=1


Φωτογραφία: Ό,τι και να πουν, όπως κι αν το παρουσιάσουν.

- Τελευταία ενημέρωση με τις αλλαγές  
ΣΥΡΙΖΑ 1ος Κυκλάδες, Θεσπρωτία, Κοζάνη (34 απ'τις 56 εκλ. περιφέρειες!!!)
ΝΔ 1η Δωδεκάνησα (0,35% μπροστά!)
χάρτης του ...https://www.facebook.com/photo.php?fbid=561589283962379&set=a.197333633721281.42142.100003339387700&type=1
ΜΟΝΟ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ!!


">
">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου