έχε το νου σου στο παιδί..




Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

μάσκες δεν έχω να φορώ...

Εξάλλου μια σειρά από μάσκες κρέμονται στον τοίχο, που τις χρησιμοποιήσαμε άλλοτε για να αρέσουμε ή να ωφεληθούμε κι άλλοτε μονάχα από συνήθεια ή σαν την αυτόματη κίνηση που κάνεις για να σωθείς από' να κίνδυνο-η μάσκα του ανδρείου, του κυνικού, του αλαζόνα ή του σεμνού...Όμως οι μάσκες κάποτε θα τελειώσουν, σαν τα τραγούδια και τις γιορτές, και τότε θα φανεί αυτό το ανύπαρχτο πρόσωπο που υπήρξαμε...."Τ. Λειβαδίτης 




"Κατάματα στον καθρέφτη

Η χώρα μας ζει εδώ και χρόνια μες το ψέμα κάθε μορφής και υποκρισίας. Και σήμερα ακόμα περισσότερο.
Η τραγωδία είναι, ότι ακόμα οι άνθρωποι που έσπειραν τα ψέματα, αυτοί που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή, αυτοί και σήμερα την αποτελειώνουν.
Ένα συνονθύλευμα από επαγγελματίες πολιτικούς όλων των αποχρώσεων, καλοπληρωμένους δημοσιογράφους για υποστυλώματα, εξαγορασμένους με αδρά αμοιβή ψηφοφόρους και κάθε μορφής μάσκες, δημιούργησαν ένα περιβάλλον γόρδιου δεσμού.
Ένα περιβάλλον εικονικό, που συμπαρέσυρε μια κοινωνία ολόκληρη στην απόγνωση.
Όλα πια είναι γνωστά.
Εκείνο που δεν είναι γνωστό ακόμα, είναι ποιος τώρα θα ανοίξει δρόμο στο αδιέξοδο.
Όλοι αυτοί οι καλοθελητές της εθνικής σωτηρίας είναι ολοφάνερο ότι δεν έχουν ούτε ιερό ,ούτε όσιο. Τους ενώνει όλους ο ένας και μοναδικός θεός του χρήματος και της κενοδοξίας. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς δεν παράγουν τίποτα. Εκτός από ιούς να αρρωσταίνουν την κοινωνία. Ατέλειωτοι παράγοντες και παραγοντίσκοι του κώλου και του μπάτσου, είναι η γάγγραινα που σαπίζει ότι ακόμα προσπαθεί να φυτρώσει.
Ας καμαρώνουν όλοι αυτοί, την κοινωνία που έφτιαξαν και μην κλαίνε σαν οδύρονται σαν μωρές παρθένες.
Ας δούνε τώρα τα φαντάσματα τους στον καθρέφτη.
Αν είχαν το θάρρος, θα ψέλλιζαν τουλάχιστον μια συγγνώμη.
Τώρα σαν βρικόλακες σεργιανάνε στα κανάλια τους, να τρομοκρατήσουν, να σώσουν το τομάρι τους..
Ο Παπουτσής θεωρεί ότι αν γίνει πρόεδρος θα κατεβάσει και τα τανκς στους δρόμους; Ο Λοβέρδος καλόψυχος ακόμα και με τους φασίστες θα συνεργασθεί. Η Διαμαντοπούλου γλυκάθηκε με τον τραπεζίτη της. Κάνουν εμετό πάνω στο σώμα ενός λαού που δοκιμάζεται..
Αυτός ο λαός, καιρός είναι να κοιταχτεί στον καθρέφτη του.
Τα φαντάσματα δεν κοιτάν ποτέ τον καθρέφτη." Κ.Τ.http://odosoutopias.blogspot.com/2012/02/blog-post_27.html?spref=fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου